ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορείται για 25 φόνους!

Σοκ στις ΗΠΑ: Γιατρός serial killer σκότωνε με παυσίπονα!

Πρωτοφανής στα χρονικά υπόθεση -και πιθανότατα η μεγαλύτερη δολοφονική ενέργεια στο σύστημα Υγείας των ΗΠΑ- χαρακτηρίζει η αμερικανική αστυνομία την περίπτωση ενός φερόμενου ως serial killer, ο οποίος με την ιδιότητα του γιατρού και όπλο του τα... παυσίπονα, φέρεται να σκότωσε τουλάχιστον 25 ασθενείς!

Ο Dr. William Husel συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ως ύποπτος για τη δολοφονία 25 ατόμων που είχαν την ατυχία να μεταβούν στο νοσοκομείο και στη βάρδια του 43χρονου. Ο δόκτορ «θάνατος», όπως τον αποκαλούν πλέον στις ΗΠΑ, είχε επιλέξει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκδηλώνει την παράνοιά του. Χορηγούσε υπερβολική δόση από παυσίπονα στους ασθενείς, με συνέπεια να παθαίνουν σοκ και να καταλήγουν.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος, ωστόσο τα στοιχεία είναι ατράνταχτα και όλα δείχνουν ότι ο Dr Husel δολοφόνησε για άγνωστους λόγους τουλάχιστον 25 ανθρώπους. Το κίνητρό του δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και θα ανακριθεί από τους αστυνομικούς.

Η υπόθεση βγήκε στο φως λίγους μήνες νωρίτερα, όταν μία νοσοκόμα διαπίστωσε ότι ένας υπερβολικά μεγάλος αριθμός ασθενών είχε υποστεί σοκ από υπερβολική δόση παυσίπονων και πολλοί από τους αυτούς είχαν καταλήξει. Η κοινή συνιστώσα σε όλες τις υποθέσεις, ήταν ο συγκεκριμένος γιατρός. Ο δικηγόρος του βέβαια, αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα καταπέσουν στο δικαστήριο.

Όταν η νοσοκόμα έκανε την καταγγελία, ο έλεγχος έδειξε ότι όντως ο δόκτορ «θάνατος» είχε χορηγήσει υπερβολική δόση παυσίπονων στους ασθενείς. Ο γιατρός απολύθηκε από το νοσοκομείο και του αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Την Τετάρτη, μετά την έρευνα και της αστυνομίας και τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών, συνελήφθη στο σπίτι του.

Το νοσοκομείο από την πλευρά του έχει παύσει προσωρινά από την εργασία τους και όσους συμμετείχαν στο τιμ του γιατρού, προκειμένου να ερευνήσουν περαιτέρω αν πρόκειται για τυχόν προβοκάτσια ή αν κάποιος ή κάποιοι ήταν συνεργοί του γιατρού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.