ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Ο στρατός ετοιμάζεται να διαλύσει τον καταυλισμό των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα

Η Ένωση Επαγγελματιών του Σουδάν, μια από τις οργανώσεις που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Μπασίρ, ανακοίνωσε ότι το στρατιωτικό «μεταβατικό συμβούλιο» διέταξε να διαλυθεί ο καταυλισμός των διαδηλωτών που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο του γενικού επιτελείου και ότι αναπτύχθηκαν εκεί ισχυρές δυνάμεις.

Στρατιώτες εισέβαλαν στον χώρο του καταυλισμού, κατέγραψαν πλάνα που μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Η κεντρική επιτροπή της Ένωσης Γιατρών του Σουδάν, ακόμη μιας οργάνωσης που υποστηρίζει το κίνημα, έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Ένωση Σουδανών Επαγγελματιών στηλίτευσε τη «σφαγή» και κάλεσε τους Σουδανούς σε «απόλυτη πολιτική ανυπακοή για να ανατραπεί το προδοτικό και δολοφονικό στρατιωτικό συμβούλιο».

Κάλεσε εξάλλου τους «επαναστάτες» να βγουν στους δρόμους και να συνεχίσουν την κινητοποίηση.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα νωρίτερα εικονίζουν σκηνές των διαδηλωτών να φλέγονται και διαδηλωτές να τρέχουν να σωθούν.

Χιλιάδες άνθρωποι απέκλεισαν δρόμους και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά πριν από λίγο στην Ομντουρμάν, τη δίδυμη πόλη του Χαρτούμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.