ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώστε μας τη δύναμη να επιβάλουμε τη δική μας πολιτική πρόταση

Στην αυτόνομη πορεία επιμένει το Κίνημα Αλλαγής

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε χθες, στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου, η πορεία προς τις εκλογές, είναι παραπάνω από σαφής και είναι αυτόνομη, ακολουθώντας πιστά τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου του κόμματος. Την ίδια ώρα όμως και ενώ σύσσωμα τα στελέχη του κόμματος θα συνεχίσουν να επιτίθενται αφενός στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αφετέρου στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδίδοντάς τους συντηρητικές επιλογές και συντηρητικές πεποιθήσεις αντίστοιχα, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στον τόπο, σε προοδευτική όμως βάση.

Αποκωδικοποιώντας το μήνυμα των ευρωεκλογών, στο Κίνημα Αλλαγής καταλήγουν αφενός στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε όχι μόνο ως κόμμα, αλλά κυρίως ως πολιτική πρακτική, ως μοντέλο διακυβέρνησης και ως αλαζονική αντίληψη για την εξουσία, αφετέρου στο ότι η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με την... χορηγία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, βασικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής γίνεται στο εξής η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, που προϋποθέτει όμως την οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής πρακτικής που ακολούθησε. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ζητούν τη δύναμη ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να μπορούν να επιβάλουν το πρόγραμμά τους, απέναντι στη συντηρητική ατζέντα της ΝΔ, με πολύ σημαντικά σημεία διαφοροποίησης, όπως λένε, θέτοντας ως βάση συζήτησης την προοδευτική ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής.

«Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέσουμε υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται απαραίτητα κυβερνητική συνεργασία», δήλωσε χθες ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης στο ONE Channel. Έσπευσε μάλιστα να προσθέσει ότι «αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της ΝΔ και σε καμία περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας ως συμπλήρωμα». Για αυτό και ζήτησε τη δύναμη «να επιβάλουμε τη δική μας πολιτική πρόταση», επιμένοντας στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης και τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να συνεννοηθούμε στα βασικά και μεγάλα θέματα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.