ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Θεσσαλονίκη: Εργατικό ατύχημα στο αμαξοστάσιο του μετρό

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο εργοτάξιο του αμαξοστασίου του μετρό στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα, καθώς υποχώρησε φράχτης και κινδύνευσαν εργαζόμενοι.

Ένας 40χρονος εργαζόμενος της εταιρείας του μετρό τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά- και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης σημειώνει:

«Για μια φορά ακόμη, επιβεβαιώνεται ότι η εργοδοσία δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε την ανθρώπινη ζωή, μπροστά στο κυνήγι του κέρδους.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι με όλους τους τρόπους θέλουν να βγάλουν κέρδος, να κατασκευάσουν πιο γρήγορα τα έργα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας για μέτρα υγείας και ασφάλειας η κατάσταση αυτή συνεχίζεται έως τώρα, με ευθύνη και της Επιθεώρησης Εργασίας, λόγω και ελλείψεων έμψυχου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ οι έλεγχοι που έχει διενεργήσει είτε δεν βρίσκουν κάτι "παράτυπο" είτε μένουν στα χαρτιά και δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους οικοδόμους, μαζί με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να επιβάλουμε μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Εργασίας που διαχρονικά δεν παίρνει μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι στους χώρους δουλειάς ώστε να μην υποχρεώνονται οι οικοδόμοι να εργάζονται χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο των 30 και 35 ευρώ.

Οι υποστελεχωμένες Επιθεωρήσεις Εργασίας, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν κάνει τα εργοτάξια, τους χώρους δουλειάς, "αρένες θανάτου" και οι οικογένειες των οικοδόμων να μην ξέρουν αν θα γυρίσει από τη δουλειά στο σπίτι ο δικός τους άνθρωπος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Με τον αγώνα μας θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας και θα επιβάλουμε αυτά που έχουμε ανάγκη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.