Neo

Το «δύσκολο» ραντεβού Τσίπρα-Παυλόπουλου στις 10

Μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα χέρια του πρωθυπουργού είναι πλέον λυμένα για να προχωρήσει στους εκλογικούς του σχεδιασμούς. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, έχει ήδη αποφασίσει να ζητήσει την προκήρυξη εκλογών, όπως ακριβώς εξήγγειλε στις δηλώσεις του μετά τις Ευρωεκλογές.

Την ερχόμενη Δευτέρα, λοιπόν, στις 10 του μηνός, ο πρωθυπουργός θα διαβεί το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ζητήσει και επισήμως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ωστόσο, το δύσκολο κομμάτι στην συζήτησή του με τον Πρώτο Πολίτη της χώρας δε θα είναι η προκήρυξη των εκλογών, αλλά οι πρόσφατες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Κι αυτό διότι ως τώρα, ο Neo πληροφορείται ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει πάρει από το Προεδρικό Μέγαρο τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ή εγγυήσεις ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα συνυπογράψει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, υπογράφοντας το προεδρικό διάταγμα μετά τις 30 Ιουνίου που λήγει η θητεία της παρούσης ηγεσίας στον Άρειο Πάγο.

Αντιθέτως, οι αποδιδόμενες στην Προεδρία της Δημοκρατίας διαρροές εμφανίζουν τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα έτοιμο να παγώσει τα πάντα, ως την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου -δηλαδή. Αυτό, προφανώς δε θα είναι το καλύτερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορεί να κατηγορηθεί ότι δίνει ένα χτύπημα κάτω από την ζώνη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αφενός αμφισβητώντας τη «νομιμότητα» ανάδειξης της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, αφετέρου προεξοφλώντας στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Ως εκ τούτου, το μόνο βέβαιο είναι ότι η συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού την άλλη Δευτέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και ακανθώδης και δεν αποκλείεται η σχέση των δύο να δοκιμαστεί επικίνδυνα...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ……..ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΜΕΝ, ΙΚΑΝΟΣ ΔΕ
    ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ……………

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.