ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι οι άνθρωποι-κλειδιά στον δρόμο προς τις εκλογές

Το εκλογικό επιτελείο της Φώφης

Έναν συνδυασμό ‘φρεσκάδας’ και εμπειρίας, επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά, επανδρώνοντας το επιτελείο της στην πορεία προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Ειδικότερα, στο εκλογικό επιτελείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ρόλο – κλειδί κατέχει ο στενός συνεργάτης της Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, γνωστός για την εργατικότητά του, έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό του προγράμματος, ενώ σε μεγάλο βαθμό την υπογραφή του φέρουν τα τελικά προγραμματικά κείμενα, αλλά και οι ομιλίες της προέδρου, που πάντως, τυγχάνουν της τελικής επεξεργασίας από την ίδια.

Έτερο πρόσωπο – κλειδί στην προεκλογική εκστρατεία, είναι ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, που πλέον σηκώνει το βάρος θέσεων του κόμματος επί των πολιτικών θεμάτων, αλλά ακόμα ακόμα και των αποστολών, των εντύπων και μίας σειράς εργασιών που χρειάζονται κάποιον έμπιστο για να έρθουν σε πέρας τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Ιδιαίτερο βάρος πέφτει εκ των πραγμάτων προεκλογικά στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος. Την προεκλογική καμπάνια θα ‘τρέξει’ η ομάδα επικοινωνίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον κορμό του επικοινωνιακού επιτελείου, ήτοι τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, τον Νίκο Βοσδογάνη και βεβαίως τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη.

Ιδιαιτέρως σημαντικό ρόλο στην τελική ευθεία για τις εκλογές, έχει προφανώς και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς πέραν των υποχρεώσεων που βαραίνουν παγίως τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, έχει αναλάβει σε πολύ μεγάλο βαθμό την συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε όλη την Ελλάδα.

Από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Νίκος Σαλαγιάννης. Ο γενικός διευθυντής του κόμματος, που έχει φέρει εις πέρας το ‘συμμάζεμα’ των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, εξακολουθεί να έχει το γενικό πρόσταγμα στα οικονομικά του Κινήματος Αλλαγής, αυτή την φορά, με στόχο το κόμμα να παραμείνει ‘νοικοκυρεμένο’ ασχέτως προεκλογικής περιόδου. Την ίδια ώρα, μετέχει στην Διακομματική Επιτροπή που συζητά γύρω από το ενδεχόμενο τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών και τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε αυτή να διεξαχθεί.

Το οργανωτικό σκέλος των εκλογών, έχει αναλάβει ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πολύπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Ο τελευταίος, μαζί με το επιτελείο του, έχουν αναλάβει ό,τι σχετίζεται με τα οργανωτικά, ενώ ιδιαιτέρως με τις συγκεντρώσεις ασχολείται ο Σωτήρης Μάνεσης, που δοκιμάστηκε εξάλλου στην πρόσφατη αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Εντυπωσιακό ‘come back’ στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης έκανε ο πάλαι ποτέ ‘τσάρος της Οικονομίας’ επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης, που φέρει την σφραγίδα του εκσυγχρονισμού. Ο τελευταίος έχει αναλάβει χρέη υπευθύνου για τον συντονισμό των θεμάτων οικονομίας του Κινήματος Αλλαγής και ήδη έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί, πράγμα που αποτελεί ‘σημαία’ της Χαριλάου Τρικούπη. Αντιστοίχως, χρέη συντονιστή των θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής, ανέλαβε ο επίσης πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.