Neo

Το μήνυμα του Τσίπρα στον Παυλόπουλο για τη Δικαιοσύνη

Ο Neo έχει ενημερώσει τους αναγνώστες του για την δυσκολία που έχει προκληθεί σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο από την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Παρότι ο ίδιος ο νόμος προβλέπει ότι οι ανώτατοι δικαστές μπορούν να αναδεικνύονται ακόμη και με διαλυμένη την Βουλή, αλλά και παρά το γεγονός πως η διαδικασία είχε ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου πολύ πριν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά προβληματισμένος για την στάση που πρέπει να κρατήσει.

Θεσμικά και συνταγματικά, βεβαίως, τίποτα δεν τον εμποδίζει να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα μετά την 30η Ιουνίου, όταν και λήγει επισήμως η θητεία της νυν ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Ωστόσο, είτε για να μην προκαλέσει την μήνιν του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε για άλλους λόγους που έχουν -όπως λένε άσπονδοι φίλοι του- να κάνουν με την φιλοδοξία του να επανεκλεγεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα ούτε μετά τις 30 Ιουνίου, έως ότου αναδειχθεί και σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, όπως έχει πληροφορηθεί ο Neo, ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά τί στάση θα κρατήσει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι, χθες, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε μεν με απόλυτο σεβασμό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο φρόντισε να τού διαμηνύσει τι θα περίμενε από αυτόν.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πράξει με βάση τις αρμοδιότητές του και θα βρει τον τρόπο. Εγώ δεν θα εμπλέξω τον Πρόεδρο σε πολιτικές αντιδικίες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα ότι «στον ελληνικό λαό είναι ξεκάθαρο τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία» αλλά και ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι τιμά πλήρως αυτά που το Σύνταγμα επιτάσσει για τον ρόλο του». Με άλλα λόγια, τον κάλεσε να... αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι «τιμά πλήρως αυτά που το Σύνταγμα επιτάσσει για τον ρόλο του»...

Το μήνυμα, λοιπόν, απεστάλη, αλλά παραμένει ερώτημα αν ελήφθη στην Ηρώδου Αττικού...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ (((ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
    ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ))),
    ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ
    ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (((ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΣ ΗΘΙ-
    ΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ))) ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ
    ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.