ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Θεοδωράκης

«Το Ποτάμι όρισε διαφορετικά το λάθος και το σωστό στην πολιτική»

«Το Ποτάμι όρισε διαφορετικά το λάθος και το σωστό στην πολιτική και συγκρούστηκε με κάθε πυρήνα λαϊκισμού και συντήρησης», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή.

«Η πιο ξένη σε μένα συζήτηση» τόνισε «είναι αυτή που θέλει τον πολιτικό να έχει ένα τεφτέρι και κάθε βράδυ να καταγράφει κέρδη. (...) Εκεί που στην κανονική ζωή οι άνθρωποι αναρωτιούνται 'σωστό ή λάθος', 'δίκιο ή άδικο', στους διαδρόμους της Βουλής ακούς μόνο 'μας συμφέρει - δεν μας συμφέρει'» επισήμανε, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι για τις αποφάσεις του δεν σκέφτηκε ποτέ «τι μας δίνει ψήφους, τι μας αφαιρεί ψήφους».

«Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του κινήματος που ίδρυσα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές. Τα λάθη μου είναι γνωστά σε αυτούς που βαδίσαμε μαζί αυτά τα πέντε χρόνια, με μεγαλύτερο, την υποχώρησή μου στην αρχική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε πολιτική χωρίς τους περιφερόμενους πολιτικούς. Κι έπειτα η αυταπάτη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κίνημα συνεργαζόμενοι με παλιά κόμματα» σημείωσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι είναι υπερήφανος για την τελευταία πράξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού που έμεινε στη Βουλή και ψήφισε τους κώδικες. «Και ως παρακαταθήκη θα κρατήσω τα ενθουσιώδη σχόλια των ανθρώπων της Δικαιοσύνης» τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.