ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης θα έχει πρόβλημα αν ανοίξει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό

Την εκτίμηση πως όσο περνάνε οι μέρες το κλίμα στην κοινωνία γίνεται όλο πιο ζεστό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η αναγκαία ανατροπή μπορεί να είναι και εφικτή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό, γιατί αν αποκαλύψει το σχέδιό του θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στις εκλογές, άφησε αιχμές για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, όταν έχει δάνεια ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, και ανέφερε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό γιατί θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να ξανά ανοίξει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό, προτιμά να τηρεί σιγή ασυρμάτου, διότι αν το σχέδιό του για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αποτελέσει επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης αυτές τις τελευταίες μέρες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και εξήγησε το γιατί λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης, σε μια από τις πρώτες ομιλίες του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ήταν για την επαναφορά της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και έρχεται να συνδεθεί με την πρόταση που παρουσίασε η ΝΔ, που μιλά για τον δεύτερο πυλώνα των επικουρικών συντάξεων, που για τη ΝΔ χρήζει μεταρρύθμισης, δηλαδή να ανοίξει -στην ουσία- η επικούρηση στις ιδιωτικές εταιρείες, που σημαίνει ότι πλέον οι εισφορές των νέων εργαζομένων θα κατευθύνονται προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα κοπεί η ροή προς τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία και αυτό είναι μια βόμβα στα θεμέλια του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα της επικούρησης».

Σε ερώτηση για τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα μειωθούν και δεν κινδυνεύουν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως και ο κ. Σαμαράς είχε κάνει ανακοινώσεις στο Ζάππειο για το πρόγραμμα της ΝΔ και στη συνέχεια ακολούθησε η «λαίλαπα» του 2012-2014.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν αφήσει στο «απυρόβλητο» τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι δεν ισχύει καθόλου αυτό. «Εμείς με πάρα πολλή καθαρότητα όλο το προηγούμενα χρόνια είχαμε μια πολιτική εξήγηση για την κρίση, η οποία απέδιδε τις ευθύνες εκεί που έπρεπε, δηλαδή σε ένα πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα επί δεκαετίες και οδήγησε στη χρεοκοπία», πρόσθεσε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Καραμανλής άφησε μια χώρα βυθισμένη μέσα στα χρέη, με 24 δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα και ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του τότε ΠΑΣΟΚ έκαναν απίστευτα λάθη. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και κατά τη διάρκεια του πρώτου και δεύτερου μνημονίου τη βύθισαν ακόμα πιο βαθιά και στα χρέη και στην ύφεση», τόνισε.

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ

Ο υπουργός Επικρατείας διατύπωσε ερωτήματα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας και επισήμανε: «Η ΝΔ έχει 280 εκατομμύρια ευρώ δάνειο και αυτήν τη στιγμή κάνει μια προεκλογική εκστρατεία που μόνο για μία σελίδα στο ίντερνετ, συγκεκριμένα για το You tube, έχει κόστος ένα εκατομμύριο ευρώ. Πραγματικά, θα ήθελα να ακούσω από τους εκπροσώπους της ΝΔ ποιο είναι το κόστος».

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι στη ΝΔ έχουν πλούσιους φίλους, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως αν έχουν πλούσιους φίλους θα ήταν σκόπιμο να αξιοποιήσουν αυτές τις γνωριμίες για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, γιατί μέχρι στιγμής, όπως είπε, τα αποπληρώνει ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.