ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis

Βενιζέλος: Η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη νέα Βουλή

Την επισήμανση ότι έπειτα από την αναφορά του αντιεισαγγελέα Αγγελή σε μέλος της κυβέρνησης η δικογραφία της υπόθεσης Novartis θα πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη νέα Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση μέσω Facebook του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ-ΞΕΝΗ ΝΑ ΚΕΝΤΑΕΙ ΣΕΜΕΝΑΚΙΑ ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.