ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Νικολάου-Αλαβάνου στο Ευρωκοινοβούλιο

«Απαράδεκτη η αναγνώριση του αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό από την κυβέρνηση ΝΔ»

«Από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, ήταν η αναγνώριση του αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, αχυράνθρωπου των ΗΠΑ, ως μεταβατικού Προέδρου της Βενεζουέλας, πατώντας πάνω στην απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για πράξη που στηρίζει τη βρώμικη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος στην παρέμβασή του στη διάρκεια της συζήτησης «για την κατάσταση στη Βενεζουέλα» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Ο ελληνικός λαός, όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν, χρειάζεται αποφασιστικά και τώρα να καταδικάσει την επέμβαση των ΗΠΑ-ΕΕ στη Βενεζουέλα, μαζί και την αναγνώρισή της από την κυβέρνηση της ΝΔ που παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ παίζει το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών» πρόσθεσε ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος καταλήγοντας: «Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία της χώρας που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα».

Η νέα Κομισιόν θα συνεχίσει την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων

Τις προτεραιότητές της παρουσίασε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στη συζήτηση παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, καταγγέλλοντας «την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η ανάδειξη προέδρου στην Κομισιόν είναι αποτέλεσμα ενός σκληρού "παζαριού" στο πλαίσιο των ανταγωνισμών που οξύνονται στην ΕΕ λόγω της "χαμηλής απόδοσης" που καταγράφει η ευρωπαϊκή οικονομία.

Ανεξάρτητα από αντιπαραθέσεις, όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος, η νέα Κομισιόν θα συνεχίσει στη βασική στρατηγική της ΕΕ: Ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, περιορισμός λαϊκών ελευθεριών, φακέλωμα, αντικομμουνισμός, τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των προσφύγων και των μεταναστών σε όλα τα κράτη-μέλη, στρατιωτικοποίηση, ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που ενισχύει επικίνδυνους σχεδιασμούς και αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την αστική τάξη της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, το Eurogroup συζήτησε την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την 4η αξιολόγηση και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2020-23.

Κομισιόν και Eurogroup εντοπίζουν σειρά "δημοσιονομικών κενών". Απαιτούν απαρέγκλιτη τήρηση του 3,5% των πρωτογενών πλεονασμάτων, των δεσμεύσεων στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας. Νέα βαριά μέτρα στις πλάτες του ελληνικού λαού "κόστους" 4,5-6 δισ.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν βάση για την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Προβλέπουν γενίκευση πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας, αύξηση φοροεισπρακτικών μέτρων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, νέες περικοπές στο Συνταξιοδοτικό, σε επιδόματα, ιδιωτικοποιήσεις, μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση Υγείας - Πρόνοιας και Εκπαίδευσης.

Οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα, να οργανωθούν, να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη ζωή, στη μόρφωση των παιδιών τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.