ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ΕΡΤ1

Χαρίτσης και Βορίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πιστοληπτική γραμμή

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η τηλεμαχία ανάμεσα στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο νομό Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης και τον υποψήφιο βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική Μάκης Βορίδης, στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Επόμενη Μέρα» με τον Πάνο Χαρίτο.

Το πρώτο θέμα στο όποιο διασταύρωσαν τα ξίφη τους ήταν η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου για ανάγκη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει ενδεχόμενο για πιστοληπτική γραμμή, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα και της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη και τόνισε «θα διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας, θα διασφαλίσουμε την πρόσβαση στις αγορές και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και φυσικά το τι αποτελεί κάθε φορά διασφάλιση για τη χρηματοδότηση της χώρας δεν εξαρτάται μόνο από το κεφάλαιο το οποίο έχεις, μπορεί να εξαρτάται από το πόσο γρήγορα τρέχει η οικονομία, μπορεί να εξαρτάται από το πόσο επενδύσιμη είναι μια οικονομία, μπορεί να εξαρτάται από άλλα μακροοικονομικά μεγέθη».

Βρισκόμαστε στο χώρο της διαστρέβλωσης είπε και της αυτοαναφορικότητας και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι σκιαμαχεί με θέσεις που δεν υπάρχουν και αγνοεί τις θέσεις της ΝΔ που υπάρχουν.

Ο κ. Χαρίτσης επέμεινε ότι η δήλωση του κ. Παπαδημητρίου αποτελεί μείζον θέμα και σημείωσε ότι κάτι αντίστοιχο έχει πει και ο Χάρης Θεοχάρης και ο κ. Στουρνάρας. Κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση για το εάν θα πάμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή σε νέο μνημόνιο, αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ έχει στον πυρήνα του προγράμματος της τις πολιτικές λιτότητας οι οποίες συνοδεύονται από το μνημόνιο που θα έφερνε μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης και προσπαθεί να βρει το πρόσχημα για να τις επιβάλει».

Επίσης ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι το κόστος δανεισμού της χώρας ήταν 10,67% το 2014 επί ΝΔ και 2,34% το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ. Για το ασφαλιστικό είπε ότι η ΝΔ θέλει να φέρει ένα απολύτως κεφαλαιοποιητικό σύστημα καθώς μεταφέρεται και ο δεύτερος πυλώνας, δηλαδή οι επικουρικές σε ιδιώτες, το οποίο θα έχει κόστος και στους σημερινούς συνταξιούχους και στους σημερινούς εργαζόμενους που θα δουν τις εισφορές τους να μην έχουν την επόμενη ημέρα αντίκρισμα σε επικουρική ασφάλιση, τόνισε. «Είναι μια κερκόπορτα που ανοίγει η ΝΔ και η οποία είναι πολύ επικίνδυνη» σημείωσε ο κ.Χαρίτσης.

Για το ζήτημα της λειτουργίας των ΜΜΕ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν που να έχει δεχθεί τέτοια επίθεση από τα ΜΜΕ, του τριγώνου της διαπλοκής, όσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά οι καναλάρχες έβαλαν το χέρι στην τσέπη για τη δημόσια συχνότητα που χρησιμοποιούν».

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει ΜΜΕ που του κάνουν κριτική και θέλει να έχει την κρατική τηλεόραση για να τον λιβανίζει όπως τον λιβανίζει από το πρωί έως το βράδυ. «Και αν κάποιος δημοσιογράφος τολμήσει να πει κάτι στοχοποιείται από τον πρωθυπουργό την επόμενη ημέρα» είπε επανέλαβε ότι «πιο στρατευμένη τηλεόραση από την ΕΡΤ δεν υπάρχει». Τέλος πρόσθεσε ότι η σημερινή ΕΡΤ είναι πλήρης επιβεβαίωση των θέσεων Σαμαρά, ότι δηλαδή δεν μπορείς να βελτιώσεις τη δημόσια τηλεόραση, όπως έχει διαμορφωθεί, διότι έχει φτιάξει εσωτερικές αγκυλώσεις οι οποίες αντιστέκονται σε όποια αλλαγή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.