ΚΟΣΜΟΣ

«Να αποκατασταθεί η τάξη το συντομότερο δυνατόν»

Χονγκ Κονγκ: Τιμωρία των διαδηλωτών ζητεί από την κυβέρνηση η Κίνα

Η κινεζική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να τιμωρήσει τους δράστες της βίας και να «αποκαταστήσει την τάξη το συντομότερο δυνατόν» ύστερα από τις νέες διαδηλώσεις που έγιναν στην πρώην βρετανική αποικία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο, αξιωματούχος του Γραφείου για τις Υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο -το κινεζικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τις σχέσεις με τη μητρόπολη στο νότιο τμήμα της χώρας- δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών έθεσαν «σοβαρά σε κίνδυνο» την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής.

«Πιστεύουμε ότι για την ώρα το βασικό καθήκον του Χονγκ Κονγκ είναι να τιμωρήσει τις βίαιες και παράνομες ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο, να αποκαταστήσει την τάξη το συντομότερο δυνατόν και να διατηρήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Σου Λουγίνγκ.

Χθες βράδυ, διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκρούστηκαν για δεύτερη συνεχή ημέρα με την αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ. Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι 49 διαδηλωτές συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα και ότι οι διαδηλωτές γίνονται «ολοένα και πιο βίαιοι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.