ΚΟΣΜΟΣ

Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ

«Δεν εξετάζουμε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σίριαλ της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, με την Ουάσινγκτον ωστόσο να αποφεύγει την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης με την Άγκυρα. Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνησή του δεν εξετάζει «προς το παρόν το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400».

Δεν έχει καταστεί σαφές πώς η αμερικανική κυβέρνηση θα αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, τις οποίες προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία.

Απότομα ανέβηκε το θερμόμετρο όταν ο Λευκός Οίκος έθεσε οριστικά εκτός προγράμματος των μαχητικών F - 35 την Άγκυρα. «Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της στην παραγωγή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35» επισήμανε συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Άγκυρα, από την πλευρά της, δεν έμεινε με δεμένα τα χέρια.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις, ενώ τη δυσφορία του για την απόφαση των ΗΠΑ εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.