Neo

Αιχμές Κουβέλη κατά Παυλόπουλου

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να σέβονται τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και να αφήνουν τον Προκόπη Παυλόπουλο έξω από το κάδρο της κριτικής, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στην Κουμουνδούρου χάρηκαν με την επιλογή του Πρώτου Πολίτη να επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου ανυπόγραφο το προεδρικό διάταγμα για τον ορισμό νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Πάντως, το «ρόδι» της κριτικής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έσπασε κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ και πρώην υπουργός, Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο Φώτης Κουβέλης άσκησε ευθεία κριτική στον Πρώτο Πολίτη για την απόφασή του: αφού εξήγησε ότι η κυβέρνηση είχε κάθε δικαίωμα βάσει νόμου να ορίσει την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του Προκόπη Παυλόπουλου και πρόσθεσε με νόημα: «εκτιμώ ότι δεν ήταν συνταγματικά τα κριτήρια της επιστροφής του προεδρικού διατάγματος στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά νομίζω ήταν πολιτικά τα κριτήρια».

Σε απλά ελληνικά, ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι έπαιξε το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη - και έχει τη δική του σημασία το γεγονός ότι το πρώτο στέλεχος της Αριστεράς που ασκεί κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ο απολύτως θεσμικός Φώτης Κουβέλης. Προφανώς, αυτό λέει πολλά για τη συνέχεια...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ε.Στ. 13:04 17/07/2019

    Ο άνθρωπος που είπε όχι στην πρόταση Σαμαρά για πρόεδρος της δημοκρατίας για να βγει ο Σύριζα, όπως ομολόγησε ο ίδιος, θρασύτατος και μπάρμπας μια ζωή.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.