ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Αττική

Έκτακτη σύσκεψη ΟΑΣΠ: Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,1 Ρίχτερ

Ολοκληρώθηκε, αργά τη νύχτα, η έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα και του προέδρου της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Κώστα Μαρκόπουλου.

Στην έκτακτη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε νωρίτερα την Παρασκευή την Αττική. Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι τα εξής:

1. Έχουμε ομαλή σεισμική ακολουθία
2. Ο σεισμός είχε επίκεντρο το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας, το οποίο δεν είχε ενεργοποιηθεί στον σεισμό του 1999
3. Οι κάτοικοι δεν έχουν λόγο ανησυχίας και θα πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, σε όσες περιπτώσεις κριθεί αυτό απαραίτητο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής Κώστας Μακρόπουλος ανέγνωσε το πόρισμα της Επιτροπής και ανέφερε πως τα μέλη της συγκλίνουν στην άποψη πως η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά. Ο σεισμός, ανέφερε, προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας που δεν είχε ενεργοποιηθεί στο σεισμό του 1999. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Μακρόπουλο, θα πρέπει να ακολουθούν μόνον τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του ΟΑΣΠ και των άλλων αρμόδιων φορέων. Πρέπει να αποφεύγουν να παραμένουν πλησίον ετοιμόρροπων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Σε περίπτωση που εντοπίζουν βλάβες στις οικίες ή στους χώρους εργασίας τους να απευθύνονται στους οικείους δήμους οι οποίοι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ο κ. Μακρόπουλος παρέδωσε το πόρισμα της επιτροπής στον πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος ανέφερε πως οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμένουν ήρεμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες της ΓΓΠΠ, του ΟΑΣΠ και των άλλων φορέων.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως τα μέλη της επιτροπής συγκλίνουν στην άποψη ότι μέχρι τώρα υπάρχει εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας και σημείωσε πως μέχρι αργά το βράδυ σημειώθηκαν περίπου 40 μετασεισμοί. Συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και επανέλαβε πως οι πολίτες θα πρέπει να δίνουν βάση μόνον στις ανακοινώσεις των οργάνων της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.