ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Γεννηματά: Αν υπάρχουν στελέχη μας που έλκονται από την καρέκλα, να φύγουν τώρα»

Σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο να απαντήσει στους προβληματισμούς που υπάρχουν για την εκλογική επίδοση του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τον ρόλο του στο μετεκλογικό σκηνικό, αναλαμβάνει η Φωφη Γεννηματά. Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι από κοινού, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προσπαθούν να λεηλατήσουν το Κίνημα Αλλαγής και να στήσουν ένα νέο δικομματισμό

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ναι μεν το Κίνημα Αλλαγής άντεξε, αλλά δεν πέτυχε τον στόχο του για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την ενοποίηση του κεντροαριστερού χώρου με κυρία τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε, τόνισε, σημειώνοντας ότι και η ίδια αναγνωρίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Κάνοντας ένα απολογισμό της πορείας από το 2015 ανέφερε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν έβδομο κομμα και τώρα είναι τρίτο, χωρίς στον χώρο αυτό να υπάρχουν πλέον άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι. Τόνισε επίσης ότι ο νέος δικομματισμός που υπάρχει δεν έχει σχέση με αυτόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού τώρα υπάρχει ένα μεσαίο κόμμα της τάξης του 8% -το Κίνημα Αλλαγής.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι συνεχίζει την τακτική των μεταγραφών με αντάλλαγμα θέσεις και, «φωτογραφίζοντας» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε λόγο για Δούρειους Ίππους που, ενώ είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, έμειναν στον χώρο για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Αν υπάρχουν στον χώρο μας στελέχη που έλκονται από την προσφορά καρεκλών, να φύγουν τώρα» ανέφερε.

Ακόμη, άφησε αιχμές και κατά των στελεχών, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ζητούσαν το 2015 να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας διαδικασία τύπου Επινέ (το συνέδριο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος), αλλά και εναντίον στελεχών που, ενώ ήταν κρυπτόμενοι την προεκλογική περίοδο, άρχισαν τώρα να εμφανίζονται με κίνητρο τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Για την στάση του κόμματος ξεκαθάρισε ότι θα επιμείνει στην αυτόνομη πορεία και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εξήγγειλε:

- Το φθινόπωρο πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη
- Συνδιάσκεψη και συνέδριο νεολαίας
- Μητρώο στελεχών και ακαδημία στελεχών την οποία αναλαμβάνει ο Θανάσης Τσούρας
- Συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση
- Αναδιοργάνωση οργανώσεων
- Συγκρότηση προσωρινών νομαρχιακών επιτροπών και εκλογή νέων
- Συγκρότηση των τομέων του κόμματος. Θα προηγηθεί κάλεσμα για όσα στελέχη επιθυμούν να συμμετέχουν.

Τον συντονισμό των τομέων πολιτικής αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.