ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη

«H Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και θα δώσει ισχυρή εντολή στη ΝΔ»

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα να προχωρήσει τολμηρά μπροστά για το καλό της πατρίδας», δήλωσε για τις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμες» και γι αυτό είπε «δεν δικαιολογείται καμιά χαλαρή ψήφος, καμιά αποχή».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έμεινε πιστός στη δέσμευση του να ολοκληρώσει την προεκλογική του περιοδεία από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και διαβεβαίωσε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο ότι εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή για την οργάνωση του κράτους θα υπάρχουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των Δήμων, ειδικά στις περιπτώσεις που ο εκλεγείς δήμαρχος διαθέτει έναν περιορισμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων.

Δήλωσε πως εφόσον τον εμπιστευτεί ο λαός την επόμενη μέρα, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως η πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Μια σύγχρονη πόλη εξωστρεφής, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, μια πόλη με σύγχρονες υποδομές, ένας πόλος εξωστρέφειας και καινοτομίας για τη Μακεδονία, τη Βόρεια Ελλάδα για τα Βαλκάνια συνολικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με την οποία έχει πάρα πολλούς δεσμούς και την αγαπά ιδιαίτερα.

Θα είναι αρωγός, με τη συνδρομή και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την ολοκλήρωση μιας σειράς έργων, όπως το Μετρό και η σύνδεση του με το αεροδρόμιο και η νέα ΔΕΘ, καθώς και τη αντιμετώπιση «ωρολογιακών βομβών», όπως είναι οι αστικές συγκοινωνίες.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για την εκλογή του κι εκείνος με τη σειρά του τον καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι με τον κ. Μητσοτάκη τον συνδέουν προσωπικοί και πολιτικοί δεσμοί και πως σημαίνει πολλά για τον ίδιο το γεγονός πως διάλεξε να είναι στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Οι Έλληνες έχουν ορίσει ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές της Κυριακής: Απαιτούν μια νέα σελίδα, μια νέα αρχή, αλλά περιμένουν και μια επιτυχημένη πορεία. Θα χαρώ πολύ η επόμενη μέρα, δηλαδή η 8η Ιουλίου, όπως και η 1η Σεπτεμβρίου, να είναι απαρχή επιτυχιών για τη χώρα και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.

Εξέφρασε τη σιγουριά ότι στις εκλογές οι Έλληνες θα δώσουν μια ισχυρή εντολή στον κ. Μητσοτάκη και θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων.

«Η Θεσσαλονίκη θα είναι παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης της χώρας και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε ο κ. Ζέρβας, κάλεσε τους πολίτες να πάνε μαζικά στις κάλπες και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι θα είναι δίπλα του στη μεγάλη προσπάθεια τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την Θεσσαλονίκη και την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.