Neo

Οι Βρυξέλλες «ζήτησαν» τον Σχοινά από τον Μητσοτάκη

Είναι γνωστό πως την θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ε.Ε. «καλοέβλεπαν» πολλοί στη ΝΔ, που είχαν φροντίσει να κάνουν τις σχετικές «κρούσεις» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, βασικό μέλημα του πρωθυπουργού είναι να επουλώσει τις σχέσεις του με τις Βρυξέλλες, οι οποίες τραυματίστηκαν μετά το «όχι» της ΝΔ και του ίδιου στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι, ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να… διερευνήσει ποιος θεωρείται στις Βρυξέλλες «ιδανικός» επίτροπος εκ μέρους της Ελλάδας. Κοινοτικές πηγές, λοιπόν, φέρονται να περιέγραψαν στον Έλληνα πρωθυπουργό τον Μαργαρίτη Σχοινά ως την υπ’ αριθμόν 1 προτίμηση των Βρυξελλών, καθώς ο ίδιος έχει θητεύσει στο πλευρό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας των κοινοτικών οργάνων όσο λίγοι και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να αποτελέσει μία «σταθερή αξία» στη μεταβατική περίοδο που βρίσκονται τώρα οι Βρυξέλλες.

Κάπως έτσι, και με δεδομένη την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταστεί αξιόπιστος συνομιλητής των Βρυξελλών, ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα παραμείνει στο Μέγαρο Μπερλεμόν για άλλη μία πενταετία -αυτή τη φορά, όμως, όχι ως πορτ παρόλ, αλλά ως κομισάριος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.