ΚΟΣΜΟΣ

Απομάκρυνση 1,1 εκατ. κατοίκων λόγω υψηλού κινδύνου

Ιαπωνία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στα νότια της χώρας

Η κακοκαιρία που πλήττει τη νότια Ιαπωνία μοιάζει να βρίσκεται σε ύφεση σήμερα, ωστόσο παραμένουν σε ισχύ οι εντολές κατεπείγουσας απομάκρυνσης 1,1 εκατομμυρίου κατοίκων από τις εστίες τους προσωρινά, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, που στοίχισαν ήδη τη ζωή σε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη γυναίκα μεγάλης ηλικίας αγνοείται.

Από την περασμένη Παρασκευή στο νοτιότερο ιαπωνικό νησί, το Κιούσου, οι βροχοπτώσεις έχουν φθάσει κατά τόπους έως και τα 1.000 χιλιοστά, όγκος υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο που καταγράφεται ολόκληρο τον Ιούλιο, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται προς την κεντρική και την ανατολική Ιαπωνία, το NHK συμπλήρωσε ότι οι αρχές προειδοποιούν ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς ο κίνδυνος κατολισθήσεων δεν έχει εκλείψει.

Κατά την εφημερίδα «Yomiuri», μόλις 11.353 κάτοικοι πήγαν σε καταφύγια.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε δέχθηκε οξύτατες επικρίσεις τον Ιούνη λόγω της πολύ καθυστερημένης αντίδρασής της όταν καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 200 και πλέον ανθρώπους. Επρόκειτο για τη χειρότερη καταστροφή στην Ιαπωνία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία 36 χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.