ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

Ιδρύονται οκτώ νέα σχολειά Ειδικής Αγωγής

Την ίδρυση οκτώ νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ιδρύονται 2 Ειδικά Νηπιαγωγεία (σε Νέα Μάκρη και Ωρωπό), 3 Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (σε Αθήνα, Ωρωπό και Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης) και 3 Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια (σε Ζάκυνθο, Προποντίδα Χαλκιδικής και Πάρο).

Μάλιστα, το ΕΕΕΕΚ που ιδρύεται στον Δήμο Αθηναίων είναι το πρώτο και μέχρι σήμερα, οι μαθητές-δημότες αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση για να φοιτήσουν σε ΕΕΕΕΚ. όμορου Δήμου. Η ίδρυσή του, σύμφωνα με το υπουργείο, θα συμβάλλει θετικά και στην εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπων ΕΕΕΕΚ της Αττικής.

Επίσης, με την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση μετατρέπονται 2 σχολικές μονάδες σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και ιδρύονται τομείς και ειδικότητες. Ακόμα, προάγονται 8 Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω αύξησης του μαθητικού τους δυναμικού και υποβαθμίζονται 3 λόγω μείωσης αυτού. Τέλος, καταργούνται 6 Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (σε Κοζάνη και Μαγνησία) οι οποίες προ πολλών ετών δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης μαθητών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.