ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής

Ικανοποίηση Τουσκ για την «απόλυτη ισορροπία» γυναικών-ανδρών στις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ

Για «απόλυτη ισορροπία» μεταξύ γυναικών και αντρών στις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Άξιζε η αναμονή» είπε, ενώ υπογράμμισε ότι προκειμένου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να γίνει «η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Επιτροπής» θα πρέπει να την ψηφίσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης, σημείωσε ότι κάνεις δεν διαφώνησε στο «πακέτο» που αποφασίστηκε σήμερα, αν και σημείωσε ότι λόγω κάποιων προβλημάτων στο εσωτερικό της γερμανικής συγκυβέρνησης, η Γερμανία απείχε από την ψηφοφορία. Σημείωσε δε, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενθαρρύνει την υποψήφια πρόεδρο της Επιτροπής να τοποθετήσει στις θέσεις των αντιπροέδρων τους κορυφαίους υποψήφιους των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελευθέρων, Φρανς Τίμερμανς και Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Ερωτηθείς σχετικά με την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, είπε ότι οι ηγέτες θα επιθυμούσαν ένα Σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο από την κεντρική ή ανατολική Ευρώπη για το πρώτο μισό της θητείας και έναν πρόεδρο από το ΕΛΚ για το δεύτερο. Ωστόσο, επισήμανε ότι εναπόκειται στο Ευρωκοινοβούλιο να αποφασίσει μόνο του.

Τέλος, σημείωσε ότι αρχικός στόχος των ηγετών, ήταν να γίνει σεβαστή η διαδικασία των κορυφαίων υποψηφίων, παρ' ότι δεν υπήρχε νομική υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.