ΕΛΛΑΔΑ

Αργά χθες το βράδυ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Παλιούρι Φθιώτιδας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, αργά τη Δευτέρα, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση, στην περιοχή Παλιούρι Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τρίτη υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για τις περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, των Δωδεκανήσων, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, ανάμεσα στα χωριά Γραμμένη και Καστρί - Παλιούρι του Δήμου Μακρακώμης, με τους πυροσβέστες, αλλά και τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στη Φθιώτιδα να δίνουν από νωρίς μάχη με το επικίνδυνο μέτωπο, το οποίο κινείτο ανάλογα με τη φορά του ανέμου σε ορεινή δύσβατη περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία σε ορεινή περιοχή και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις καθώς αναπτύχθηκε προς τρεις κατευθύνσεις. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Μακρακώμη και από τη Λαμία μπόρεσαν να ελέγξουν τα δύο από τα τρία μέτωπα πολύ γρήγορα, όμως ένα μέτωπο που κινείται βόρειά τους, ξέφυγε παρά τις ρίψεις που έκαναν τα δύο αεροσκάφη «Πετζετέλ» που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Η φωτιά αρχικά κινήθηκε προς τα χωριά Καστρί και Παλιούρι και εκεί παρατάχθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, αρχικά με 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες, όπως επίσης και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ βολές έκαναν και τα δύο αεροσκάφη.

Όμως η φορά του ανέμου άλλαξε, η φωτιά απομακρύνθηκε από τα χωριά Καστρί και Παλιούρι και πλέον σχημάτισε ένα μέτωπο που κινείται βόρεια ανάμεσα στα χωριά Τρίλοφο και Μοσχοκαρυά, όπου η μάχη συνεχίζεται από αέρος.

Παράλληλα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Συνολικά στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα, ήτοι 80 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν υδροφόρες των δήμων και της Περιφέρειας, καθώς και χωματουργικά μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.