ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

«Καθαρή τύχη που δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων από το σεισμό»

Το γεγονός ότι μόνο από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων από τη χθεσινή σεισμική δόνηση τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σημειώνοντας την απουσία οργανωμένου σχεδίου για την εκκένωση των εργασιακών χώρων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σεισμικής δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και ώρα 14.13 κατά την οποία χιλιάδες συνάδελφοι μας εργάζονταν, από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς. Για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε τέτοιες καταστάσεις είναι θέμα τύχης και προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, προκλήθηκε πανικός και δεν μπήκε καν σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης των εργασιακών χώρων. Από καταγγελίες συναδέλφων υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν έχουν εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης. Συνάδελφοι μας συνωστίστηκαν μπροστά από πολυώροφα και παλαιά κτίρια, άλλοι με εντολή των διευθύνσεων μπαινόβγαιναν για δουλειά κατά τη διάρκεια των μετασεισμών, ενώ σε αρκετές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι παρέμειναν μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έκαναν παρεμβάσεις στις εργοδοσίες προκείμενου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συναδέλφων, να εκκενωθούν εργασιακοί χώροι, ιδιαίτερα πολυώροφα εμπορικά, να δοθεί άδεια σε συναδέλφισες και συνάδελφους προκειμένου να πάνε στα παιδιά, τις οικογένειες και τα σπίτια τους. Σε εργασιακούς χώρους που λειτούργησαν κανονικά μετά το σεισμό απαιτήσαμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας εργαζόμενος.

Καλούμε τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο κλαδικό τους σωματείο για όποιο ζήτημα υπάρξει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.