ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το υπουργείο Υγείας είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με τα πανεπιστήμια»

Κικίλιας: Μικρές νίκες για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη

Για «μικρές νίκες», προς την κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη που επισκέπτεται το Σύστημα Υγείας, μίλησε στην τοποθέτησή του στο συνέδριο του Εconomist, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στην προσπάθεια αυτή, όπως τόνισε, πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο της Υγείας. Μίλησε επίσης για «σταθερά βήματα» σε «αγαστή» συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας και τα διεθνή φόρα.

«Το υπουργείο Υγείας είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με τα πανεπιστήμια, προκειμένου να επέλθει ανάπτυξη και στον τομέα της Υγείας προς όφελος του πολίτη», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, κάτι που όπως επισήμανε «μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας και να αποτρέψει κορυφαίους επιστήμονες και επαγγελματίες της υγείας να φεύγουν στο εξωτερικό».

Μια άλλη «μικρή νίκη», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Υγείας, θα είναι να μπορέσουμε και με τη χρήση νέων τεχνολογιών να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους καρκινοπαθείς, τονίζοντας ότι θεωρεί ντροπή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να περιμένουν στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους.

«Αν αυτά αποστέλλονται στο σπίτι τους, θα είναι μια μικρή νίκη και ένα δείγμα ότι πράγματι κάτι μπορεί να καλυτερεύσει. Από αυτά θα κριθούμε», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.