ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι μείζον πολιτικό ζήτημα»

ΚΙΝΑΛ: Παραβιάζεται η νομιμότητα στην τοποθέτηση των γενικών γραμματέων

Κατάφορη παραβίαση του ισχύοντος νόμου, 4369/16, θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής την τοποθέτηση των γενικών γραμματέων, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση. «Είναι μείζον πολιτικό ζήτημα», τόνισαν ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, και ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, στην εβδομαδιαία συνάντηση με τους δημοσιογράφους στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις ενστάσεις που εξέφρασαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ο συγκεκριμένος νόμος συμφωνήθηκε με τους δανειστές ως εμβληματική πράξη αποκομματικοποίησης του Κράτους, προβλέποντας τη μετεξέλιξη των γενικών γραμματέων σε διοικητικούς γραμματείς.

Ψηφίστηκε επί της αρχής και από τη ΝΔ, σημείωσαν και επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση με φωτογραφικές προκηρύξεις οι οποίες απορρίφθηκαν από τους Θεσμούς. Τόνισαν ότι στην Έκθεση Προόδου της τρόικας, στις αρχές Ιουλίου, υπογραμμίζεται ότι μόνο μία θέση πληροί τα κριτήρια. Διευκρίνισαν ότι οι ενστάσεις δεν αφορούν τα επιλεγέντα πρόσωπα, αλλά τη διαδικασία και την πολιτική αντίληψη που εκφράζει η ΝΔ.

«Ή η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο, νομιμοποιώντας εκ των υστέρων τις επιλογές που έκανε ή παραδέχεται ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκομματικοποίηση του Κράτους», υποστήριξε ο κ. Καρκατσούλης. «Για μας το ζήτημα της αποκομματικοποίησης του Κράτους είναι προτεραιότητα», συμπλήρωσαν.

Προτείνουν, μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα, είτε οι αρμοδιότητες να ασκηθούν προσωρινά από τον υφυπουργό σε κάθε υπουργείο ή να δοθούν στους γενικούς διευθυντές των υπουργείων.

Ο Παύλος Χρηστίδης ρωτήθηκε για τη θέση του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ και απάντησε ότι επεξεργάζεται ρύθμιση για την προστασία της διακίνησης ιδεών, ενώ τόνισε ότι θα στηριχθεί ό,τι είναι έκνομο να αντιμετωπίζεται, χωρίς φραγμούς, και να μην καλύπτεται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.