ΚΟΣΜΟΣ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας

Μακρόν: «Θετικές οι υποψηφιότητες για τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι οι υποψηφιότητες για τα κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι "θετικές και συναινετικές" και προσφέρουν μια νέα αρχή για το μπλοκ.

«Αυτή η συμφωνία είναι καρπός μιας βαθιάς Γαλλο-Γερμανικής συμφωνίας» επισήμανε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε την απόφαση διορισμού της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ηγεσία της Επιτροπής και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η φον ντερ Λάιεν είναι μία πολύ καλή υποψήφια και μία πολύ καλή επιλογή στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε σε δημοσιογράφους.

«Εγώ υποστήριξα ενεργά την υποψηφιότητά της. Δεν ήταν η πρωταρχική επιλογή της Γερμανίας... αλλά πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή υποψήφια, διότι έχει την εμπειρία και τις απαιτούμενες ικανότητες. Διετέλεσε υπουργός για χρόνια» υπογράμμισε ο Μακρόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα ευρωπαϊκή ομάδα, με δύο γυναίκες και δύο άνδρες, είναι προσωπικότητες που έχουν δεσμευτεί σθεναρά προς την Ευρώπη.

«Οι ικανότητες και τα προσόντα της κυρίας Λαγκάρντ πληρούν απόλυτα τις προϋποθέσεις για να προεδρεύσει της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ότι η εμπειρία της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, της προσδίδει την αξιοπιστία για να αντιμετωπίσει τις αγορές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.