ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρυθμούς Ερντογάν ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Με «απάντηση από το παρελθόν» απειλεί Ελλάδα και Κύπρο ο Τσαβούσογλου

Υπόνοιες για νέα εισβολή στην Κύπρο άφησε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξή τους στο TRT.

«Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν», διεμήνυσε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου επέμεινε ότι η Άγκυρα κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο. «Μόνον η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’’ και του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε.

Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αφότου υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των όσων έχει κάνει η Άγκυρα στη Μεσόγειο, είχε απειλήσει επίσης με εισβολή. «Αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.