ΕΛΛΑΔΑ

Παρολίγον τραγωδία στη Χαλκιδική

Με ελαφρά τραύματα νοσηλεύονται μητέρα και κόρη, μετά την έκρηξη στο ταχύπλοο

Παραμένουν νοσηλευόμενες στο γενικό νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης η 37χρονη μητέρα και η τετράχρονη κόρη της, οι οποίες τραυματίστηκαν χθες το μεσημέρι, όταν έγινε έκρηξη στη μηχανή του ταχύπλοου σκάφους όπου επέβαιναν, με συνέπεια αυτό να τυλιχθεί στις φλόγες, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Μητέρα και κόρη φέρουν ελαφρά τραύματα και η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του Γ.Ν.Θ. "Παπαγεωργίου", Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης.

Η μικρούλα νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική "με πολύ ελαφρά εγκαύματα στους μηρούς", σημείωσε ο κ. Εμμανουηλίδης, επισημαίνοντας: "υποβάλαμε τη μικρή σε πολλές εξετάσεις για το ενδεχόμενο εσωτερικού τραύματος, δεν διαπιστώθηκε κάτι, νοσηλεύεται κυρίως για προληπτικούς λόγους". Η 37χρονη μητέρα νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου. Έφερε κάταγμα σε δάκτυλο του δεξιού ποδιού, το οποίο αποκαταστάθηκε με επέμβαση. Το τρίτο άτομο της οικογένειας, η επτάχρονη, η οποία είχε διακομισθεί χθες, είχε μόνο μώλωπες και κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί" τόνισε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, μετέβη στο σημείο περιπολικό όχημα του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Μαρμαρά και διαπιστώθηκε ότι το σκάφος βρισκόταν στα ρηχά της παραλίας και φλεγόταν, ενώ οι επιβαίνοντες είχαν ήδη εγκαταλείψει το ταχύπλοο πηδώντας στη θάλασσα. Η οικογένεια των Σέρβων -γονείς και τρεις ανήλικες κόρες - διεκομίσθησαν αρχικά, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου", καθώς κρίθηκε ότι η μητέρα, η τετράχρονη και η επτάχρονη αδελφή της έχρηζαν περαιτέρω νοσηλείας.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαρμαρά. Το σκάφος απομακρύνθηκε από την παραλία και φυλάσσεται σε ασφαλές κοντινό σημείο, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τα αίτια της φωτιάς θα διερευνηθούν από πραγματογνώμονα. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.