ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι, κουκουνάρι και κιμά

Μία εξαιρετική συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι, κουκουνάρι και κιμά.

Υλικά

  • 10 μελιτζάνες μέτριες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κουκουνάρι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ½ φλ. ρύζι νυχάκι
  • 3 φλ. νερό + 1/2 φλ. νερό
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 λεμόνι, σε φέτες, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Κόβουμε το επάνω μέρος κάθε μελιτζάνας και  με ένα κουτάλι αδειάζουμε το περιεχόμενο και το ψιλοκόβουμε.

Ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι στο εσωτερικό της μελιτζάνας,  ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το κουκουνάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται.

Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης και τέλος τη σάρκα μελιτζάνας.

Ρίχνουμε το ρύζι, λίγο ακόμη αλατοπίπερο, 3 φλ. νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και μόλις κρυώσει λίγο, γεμίζουμε με το μείγμα τα «κύπελα» από τις μελιτζάνες.

Τοποθετούμε στο ταψί, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού ρίξουμε γύρω από τις μελιτζάνες ½ φλ. νερό καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε από το φούρνο, σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και μία φέτα λεμονιού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.