ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: «Τα tweet του Τραμπ αντίθετα με το μεγαλείο της Αμερικής»

«Αντίθετα με το αμερικανικό μεγαλείο» είναι τα tweet με τα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται κατά των τεσσάρων γυναικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την άνευ όρων υποστήριξή της προς τις Αμερικανίδες βουλευτές.

«Θέλω κατηγορηματικά να πάρω αποστάσεις και τίθεμαι αλληλέγγυα προς τις γυναίκες που δέχθηκαν τις επιθέσεις», δήλωσε ο Αγγελα Μέρκελ, που δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης Τύπου.

Αυτό που αποτελεί την δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ακριβώς το γεγονός ότι «άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων απαρτίζουν τον αμερικανικό λαό. Αρα, τα tweet του Τραμπ με τα οποία επιτίθεται κατά των τεσσάρων μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που εκπροσωπούν το Δημοκρατικό Κόμμα «είναι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το μεγαλείο της Αμερικής».

Πριν από την Άνγκελα Μέρκελ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε καταγγείλει από την αρχή της εβδομάδας ως απολύτως απαράδεκτες» δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, που προέτρεπε τις τέσσερις γυναίκες να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Οι δηλώσεις της Μέρκελ απέχουν από την συνηθισμένη αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύει το Βερολίνο όταν πρόκειται για εσωτερικά θέματα άλλων χωρών. Ομως το θέμα του ρατσισμού είναι σημαντικό για την Γερμανία, που έχει αναδειχθεί σε υπόδειγμα ανοχής λόγω του ναζιστικού της παρελθόντος.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στην Γερμανία, αλλά και προσωπικά στην καγκελάριο Μέρκελ, ιδιαίτερα για την γενναιόδωρη μεταναστευτική της πολιτική, τον εμπορικό της πλεόνασμα ή τις αμυντικές δαπάνες, τις οποίες θεωρεί χαμηλές.

Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της προειδοποίησε τον Τραμπ αμέσως μετά την εκλογή του ότι οφείλει να υπερασπισθεί τις δυτικές δημοκρατικές αξίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.