ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές»

«Oι εθνικές εκλογές είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Ο κόσμος κρίνει με κριτήριο το ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Άρα, τα πράγματα εκεί γίνονται, πολύ πιο συγκεκριμένα, πιο σαφή, τα διλήμματα έχουνε πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Άρα λοιπόν, έχω την εκτίμηση ότι μπορεί προφανώς αυτό το αποτέλεσμα και η πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές να ανατραπεί» δηλώνει σε συνέντευξή του στο altsantiri.gr ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Α’ Αθήνας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ για το Ασφαλιστικό την χαρακτήρισε «τεράστια διακινδύνευση για τους σημερινούς συνταξιούχους και τους νέους εργαζόμενους» κάνοντας λόγο για «εμμονική επαναφορά πολίτικών προτάσεων, θέσεων και πειραμάτων που έχουν αποτύχει οπουδήποτε στον κόσμο έχουν εφαρμοστεί».

Ο τ. κυβερνητικός εκπρόσωπος, επίσης, άφησε ανοιχτή την «πόρτα» για ουσιαστική συζήτηση στο Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα των εκλογών εφόσον αλλάξει την «πολιτική του κατεύθυνση», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «όσο περνάει ο καιρός το κλίμα γίνεται όλο και καλύτερο. Μπαίνουνε στην ημερήσια διάταξη πολιτικά ζητήματα. Παρά το γεγονός ότι, ειδικά τις πρώτες μέρες αυτής της προεκλογικής περιόδου η συζήτηση δεν είχε ανάψει, ούτε είχε μπει στην ουσία των ζητημάτων».

Τέλος ερωτηθείς για το τι έφταιξε για την διαφορά των ευρωεκλογών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: « Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα 8 χρόνια της κρίσης και της βαθιάς ύφεσης. Άρα λοιπόν, κάθε φορά η κυβέρνηση χρεώνεται ούτως ή άλλως αυτήν την κόπωση, αυτήν την κούραση, αυτή τη φθορά. Ένα είναι αυτό. Ένα δεύτερο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μου υπήρξε μία αδυναμία να φανούν στην καθημερινότητα σε όλο τους του εύρος, τα θετικά μέτρα που άρχισαν να λαμβάνονται, ιδιαίτερα από τον Οκτώβρη του ’18 και μετά. Ένα τρίτο ζήτημα σχετίζεται με το γεγονός ότι υπήρχε μια και εξακολουθεί να υπάρχει, μια απίστευτη μιντιακή υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας, ένα ολόκληρο σύστημα εκδοτικό, μιντιακό, διαδικτυακό, το οποίο αυτά τα 4 χρόνια έχυσε πάρα πολύ δηλητήριο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησε ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που στην πραγματικότητα ήρθε να διαβρώσει την σχέση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αρκετά μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Επομένως, και σε αυτό το σημείο νομίζω ότι έπαιξαν ρόλο μια σειρά από καταστάσεις που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.