ΥΓΕΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει να πιάνετε το πόμολο της πόρτας στις ανδρικές τουαλέτες!

Οι άνδρες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να πλύνουν τα χέρια τους συγκριτικά με τις γυναίκες, μετά τη χρήση της τουαλέτας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατάληξε μελέτη που εξέτασε τα πόμολα πορτών στις τουαλέτες ανδρών και γυναικών ενός κτιρίου στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των μελετητών τα βακτήρια που εντοπίστηκαν στις πόρτες των χώρων υγιεινής των ανδρών ήταν έξι φορές περισσότερες συγκριτικά με τις πόρτες των χώρων υγιεινής των γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως στις πόρτες των ανδρικών τουαλετών υπήρχαν τέσσερις φορές περισσότερα βακτήρια από το μέσο όρο βακτηρίων που εντοπίζονται στο κάθισμα μιας τουαλέτας κάτι που δείχνει ότι καθαρίζονταν λιγότερο συχνά. Κατά συνέπεια η παρουσία περισσοτέρων μικροβίων αυξάνει των κίνδυνο μετάδοσης επιβλαβών βακτηρίων από τη μολυσμένη επιφάνεια.

«Γνωρίζουμε από την έρευνά μας πως οι γυναίκες τείνουν να εφαρμόζουν περισσότερο και καλύτερα τους κανόνες υγιεινής και να πλένουν πιο συχνά τα χέρια τους μετά που πήγαν στην τουαλέτα», εξηγεί η ειδικός, Sally Bloomfield, Καθηγήτρια στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

«Η υγιεινή των χεριών είναι εξαιρετικά σημαντική όταν αγγίζουν σημεία που ακούμπησαν άλλοι άνθρωποι. Έτσι χρησιμοποιώντας ένα αντισηπτικό μαντηλάκι όταν επιστρέφουν στο γραφείο θα μπορούσε να είναι μία λύση για τους άνδρες που δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα».

Τα δείγματα που λήφθηκαν από 24 πόρτες τουαλέτας ανδρών και γυναικών εντοπίστηκαν κατά μέσο όρο 220. Η μικροβιακή δραστηριότητα στις πόρτες των τουαλετών των ανδρών έφτανε το 1.085 σχεδόν εξαπλάσιο από τον αριθμό των γυναικών που έφτανε μόλις τα 188.

Πηγή: ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.