ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θεσμική οπισθοδρόμηση στην πορεία εκδημοκρατισμού της Ένωσης»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για την ενδεχόμενη εκλογή της φον ντερ Λάιεν

«Θεσμική οπισθοδρόμηση» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ενδεχόμενη εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θυμίζει τις θέσεις που είχε πάρει στο θέμα της ελληνικής κρίσης, όπως και στο Μακεδονικό.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνει: «Μετά λοιπόν από την ακρόασή της, θεωρώ ότι πιθανή εκλογή της κυρίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι μια θεσμική οπισθοδρόμηση στην πορεία εκδημοκρατισμού της Ένωσης, καθώς μια δημοκρατική διαδικασία θα αντικατασταθεί από τις παρασκηνιακές συμφωνίες των μεγάλων κρατών.

Επίσης -προσθέτει ο Ν. Ανδρουλάκης- σε αντίθεση με τον πρόεδρο Γιούνκερ, ο οποίος με τη στάση του σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την πατρίδα μας, δεν θα υπάρχει η ανάλογη αντιμετώπιση. Άλλωστε το 2011, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, είχε προτείνει την υποθήκευση των εθνικών αποθεμάτων σε χρυσό για τις χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη».

Σε άλλο δε, σημείο του άρθρου του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικαλείται ομιλία της κυρίας Λάιεν στην οποίαν «αποκάλεσε τη γειτονική χώρα 'Μακεδονία' χωρίς κάποιον άλλον προσδιορισμό και παρά την επισήμανσή μου δεν ανασκεύασε, όπως συνηθίζεται. Δεν απάντησε, τέλος, στις ερωτήσεις τόσο τη δική μου όσο και των Κύπριων συναδέλφων για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και να προστατεύσει ένα κράτος-μέλος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.