ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση Γραμματείας Μεταναστών-Προσφύγων για την μεταναστευτική-προσφυγική πολιτική της ΝΔ

ΠΑΜΕ: Να δυναμώσει η διεκδίκηση για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, επιταχύνοντας πάνω στις ράγες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών», τονίζει η Γραμματεία Μεταναστών - Προσφύγων του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της για την πολιτική της ΝΔ για τους πρόσφυγες και μετανάστες, καλώντας τους «να συσπειρωθούν στα συνδικάτα, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να αντιπαλέψουν από κοινού με τους Έλληνες συναδέλφους τους κάθε νέα επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων».

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεταναστών-Προσφύγων του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Πατώντας πάνω στις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας κάτω από απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες, ιδιαίτερα στα hotspots των νησιών του Αιγαίου, της απόφασης για ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex).

Στις ίδιες ράγες συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είχε αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που οδηγούν στο αιματοκύλισμα λαών, στον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Στην αντιμετώπιση των κυνηγημένων από τον πόλεμο και την εκμετάλλευση με γνώμονα τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τα παιχνίδια που συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες τους. Να ανοιγοκλείνουν την κάνουλα με βάση τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, με ένταση της καταστολής και του κυνηγητού που οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στον πνιγμό χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, μικρών παιδιών και στα κέντρα κράτησης τύπου Μόριας τα οποία προκάλεσαν "θετική εντύπωση" και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι ίδιοι που προκαλούν πολέμους για τα κέρδη τους είναι που ισοπεδώνουν τη ζωή των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, με την αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεών τους. Η καταστολή και ο περιορισμός, το παραπέρα πετσόκομμα των δικαιωμάτων δεν έχει στο στόχαστρο μόνο τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ανάκληση από το υπουργείο Εργασίας Εγκυκλίου για την απόκτηση ΑΜΚΑ και την προβληματική -ούτως ή άλλως- πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών. Καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες να συσπειρωθούν στα συνδικάτα, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να αντιπαλέψουν από κοινού με τους Έλληνες συναδέλφους τους κάθε νέα επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα:

Να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών.
Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στη χώρα μας.
Να κλείσουν τα hot spots.
Για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στην Ελλάδα.
Για ίσα εργατικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα και ισότιμη πρόσβαση σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων εργατών, προσφύγων και μεταναστών για δουλειά με δικαιώματα κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.