ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Παπαδάκης: «Να σταματήσουν τώρα όλες οι αντικομμουνιστικές διώξεις»

Παρέμβαση για τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Πολωνία και την Ουκρανία έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση με την επίτροπο Vera Jourova στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες απαντήσεις της επιτρόπου στις σχετικές Ερωτήσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και το υποκριτικό ενδιαφέρον της ΕΕ για τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του υπογράμμισε τα εξής:

«Κυρία επίτροπε, σε Ερώτηση που σας είχαμε κάνει πρόσφατα για το πώς τοποθετείται η Ευρ. Επιτροπή στην απαράδεκτη και αντικομμουνιστική δίωξη του ΚΚ Πολωνίας, της εφημερίδας του και της Συντακτικής της Επιτροπής, στην απάντησή σας ισχυριστήκατε ότι η Επιτροπή "γνωρίζει ότι ορισμένα κράτη-μέλη έχουν θεσπίσει νομοθεσία για την απαγόρευση της χρήσης συμβόλων του κομμουνιστικού παρελθόντος" και ότι "η Επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ήταν πάντα σταθερά προσηλωμένη(...) στη μνήμη σχετικά με ολοκληρωτικά καθεστώτα". "Κάθε κράτος-μέλος" - λέτε συνεχίζοντας - "έχει βρει τη δική του προσέγγιση για να θυμάται την ιστορία του".

Κα Γιούροβα, η εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού είναι και ανιστόρητη και ανυπόστατη. Τα περί ολοκληρωτισμού δεν έχουν βάση γιατί πάνω από όλα ο φασισμός και η αστική δημοκρατία έχουν κοινή οικονομική βάση, την καπιταλιστική ιδιοκτησία και όχι βέβαια ο σοσιαλισμός που ο πλούτος και η εξουσία είναι στα χέρια του λαού.

Την ίδια ώρα μάλιστα ενώ η ΕΕ σηκώνει θόρυβο στην Πολωνία για "την κατάσταση στον τομέα της Δικαιοσύνης", γεγονός που εκφράζει τις εντεινόμενες αντιθέσεις μεγάλων συμφερόντων εντός της ΕΕ, δίνει πλήρη κάλυψη στους αντικομμουνιστικούς νόμους και τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην ίδια χώρα.

Τι έχετε επίσης να πείτε για το ότι στις 16 Ιουλίου το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας επέβαλε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας; Τα περί μη αρμοδιοτήτων σας στα κράτη-μέλη ή και σε άλλες χώρες είναι υποκριτικά αφού η ΕΕ στηρίζει και χρηματοδοτεί εκστρατείες με αντικομμουνιστικό και ανιστόρητο περιεχόμενο όπως το πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες" σε κράτη-μέλη.

Ενώ αποδεικνύεται ότι η ΕΕ ...θυμάται τα "ανθρώπινα δικαιώματα" και τις "πολιτικές ελευθερίες" ως εργαλείο για επεμβάσεις και εξασφάλιση των συμφερόντων που υπηρετεί. Εμφανίζεται ως δήθεν ...ευαίσθητη και αυτόκλητη "υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις κρατών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Επικροτεί και βάζει τη σφραγίδα της στην κλιμάκωση του αντικομμουνισμού σε μια σειρά από κράτη-μέλη που πάει χέρι - χέρι με την ένταση της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής της. Επιδιώκει την ίδια στιγμή να αμαυρώσει στη συνείδηση των εργαζομένων τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνώρισαν οι λαοί και ακόμα νοσταλγούν με υψηλά ποσοστά, όπως δείχνουν έρευνες που γίνονται σε αυτές τις χώρες παρά τη λάσπη και τη συκοφαντία.

Ο αντικομμουνισμός θα πέσει στο κενό.

Κάτω τα χέρια από τους Πολωνούς και Ουκρανούς κομμουνιστές, αυτούς στις Βαλτικές Χχώρες.

Κάτω τα χέρια από τα κομμουνιστικά - αντιφασιστικά μνημεία και την ιστορική αλήθεια.

Απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι αντικομμουνιστικές διώξεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.