10/07/[email protected] :22
Πράσινη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και λαδολέμονο με πορτοκάλι
Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και λαδολέμονο με πορτοκάλι.
Υλικά
1 ματσάκι baby σπανάκι
1 ματσάκι baby ρόκα
½ φλ. φυλλαράκια δυόσμο
1 μέτριο αβοκάντο, όχι πολύ ώριμο
250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση και σε τέταρτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ φλ. ξινομυζήθρα
½ φλ. καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το δυόσμο, το αβοκάντο και τις φράουλες.
Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά
Ρίχνουμε διάσπαρτα την ξινομυζήθρα και τα καρύδια και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 3252, h:
Λαχταριστό και αέρινο μιλφέιγ, σε ανοιξιάτικη εκδοχή, εμπλουτισμένο με φράουλες. Η μαστίχα Χίου κάνει τη διαφορά, δίνοντας υπέροχη γεύση και άρωμα στο γλυκό σας. Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 1 κρόκο αβγού χτυπημένο
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, καρύδια και βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 3252, h: 'https://x.grxchange.gr',
Αυτή τη νόστιμη κι εύκολη σαλάτα μπορείτε να την κάνετε 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα και να τη διατηρήσετε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. Γι’ αυτό είναι βολική σε καλέσματα, γιατί δεν χρειάζεται να τρέχετε την τελευταία στιγμή
Φτιάχνουμε θρεπτική σαλάτα με γίγαντες με αγκινάρες και αβοκάντο. Συνδυάζουμε όσπρια με λαχανικά και απολαμβάνουμε. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 3252, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-3252-17', }) }); Μερίδες: 4 500 γρ. γίγαντες
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.