ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σταϊκούρα-Ρέγκλινγκ

«Προχωρήστε αλλά να τηρούνται οι στόχοι»

Το μήνυμα «προχωρήστε στο έργο σας αλλά να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι» αποκόμισε ο κύριος Χρήστος Σταϊκούρας, από τις ως τώρα επαφές που είχε ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη επίσημη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ, στο υπουργείο Οικονομικών. Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πήτερ Ντόλμαν, ενώ αύριο θα συναντήσει και τον επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, που βρίσκονται επίσης στην Αθήνα από σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και οι κ. Σταϊκούρας και Ρέγκλινγκ συμφώνησαν να συνεχίσουν μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της και να εντείνουν την προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του κλιμακίου του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν, ενώ αύριο θα συναντηθεί, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με τον επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο. Έτσι, κλείνει ουσιαστικά ένας κύκλος επαφών με τους θεσμούς και σε θετικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.