ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολές στον Πέτσα

Πρόταση ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ για σύσταση γραφείων τύπου στους δήμους και τη στελέχωσή τους από δημοσιογράφους

Πρόταση για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη σύσταση γραφείων τύπου στους δήμους, ασχέτως πληθυσμού, και τη στελέχωσή τους υποχρεωτικά από δημοσιογράφους, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Σχετική επιστολή απέστειλε και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, το συγκεκριμένο θέμα είχε συζητηθεί μεταξύ άλλων στη συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον κ. Πέτσα.

Η προτεινόμενη τροποποίηση του νόμου 3584/2007 αφορά στην προσθήκη παραγράφου, στην οποία θα αναφέρεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήνεται στους Δήμους, ασχέτως πληθυσμού, αυτοτελές γραφείο τύπου και ΜΜΕ. Το γραφείο θα υπάγεται απευθείας στον δήμαρχο και θα στελεχώνεται υποχρεωτικά από δημοσιογράφους- μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων.

Σύμφωνα με την πρόταση, σε δήμους με πληθυσμό έως 20.000 κατοίκους θα συστήνεται μία θέση δημοσιογράφου για τη στελέχωση του γραφείου τύπου, σε δήμους με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 θα συσταθούν δύο θέσεις και σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 πέντε τουλάχιστον θέσεις.

Σχετικές επιστολές απέστειλε και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και προς τον υπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Σε αυτές αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στους περισσότερους δήμους της χώρας δεν υφίστανται οργανικές θέσεις δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα τα σχετικά καθήκοντα να αναλαμβάνουν τακτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το δημοσιογραφικό επάγγελμα».

Αναφερόμενη στην προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, η ΕΣΗΕΑ ζητάει να αντιμετωπιστεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα «ώστε να καλυφθούν από συναδέλφους μας οι εν λόγω ανάγκες, αλλά και να ανακουφιστεί ο βαρύτατα πληγείς από την οικονομική κρίση δημοσιογραφικός κλάδος της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.