ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής

«Προτεραιότητα να προχωρήσουν γρήγορα νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές»

Συνάντηση εργασίας σε σχέση με τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου είχαν σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να προχωρήσουν γρήγορα νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές. Ο τεχνικός κόσμος διψάει για αυτό και η χώρα χρειάζεται τις υποδομές που της λείπουν» τόνισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και πρόσθεσε:

«Στο σχεδιασμό που κάνουμε θέλουμε δίπλα μας τους εκπροσώπους του τεχνικού κόσμου και το ΤΕΕ ως σύμβουλο και συμπαραστάτη. Θα συναντηθώ το επόμενο διάστημα με όλους τους εκπροσώπους τεχνικών φορέων. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό μας παραδόθηκε αλλά θα τρέξουμε, χωρίς καθυστερήσεις, με διαφάνεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τα έργα και τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζονται».

«Το ΤΕΕ θα σταθεί αρωγός, όπως κάνει κάθε φορά, σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που βοηθά να επιλυθούν παθογένειες ετών. Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρξει δυναμική και πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σημειώνοντας οτι «Ο τεχνικός κόσμος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της χώρας. Χρειάζεται όχι μόνο ορθός σχεδιασμός, αλλά και γρήγορες και στοχευμένες κινήσεις. Ο χρόνος είναι χρήμα. Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας με συγκεκριμένες αλλαγές και νέα εργαλεία που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία και εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, κ. Καραμανλής αφού συζήτησε τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα των Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από το ΤΕΕ, ως επίσημο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας, να σταθεί δίπλα στο Υπουργείο και την κυβέρνηση συνολικά, όχι μόνο τώρα στην αρχή της θητείας αλλά σταθερά, με προτάσεις και τεχνική υποστήριξη.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο των Μηχανικών, ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της χώρας, θα σταθεί δίπλα σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία που συμβάλει στην πραγματική ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην επίλυση των προβλημάτων του τεχνικού κόσμου.

Στη συνάντηση προκρίθηκε ως βάση κάθε σχεδιασμού το Εθνικό Σχέδιο Υποδομών, που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν όλα τα στρατηγικά κείμενα της χώρας, ανεξαρτήτως αρμόδιου Υπουργείου, αλλά θα αναλύει περαιτέρω, με χρονοδιάγραμμα και ουσία, όλα τα σχεδιαζόμενα έργα.

Επιπλέον συζητήθηκε ο τρόπος και η διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί για τη δημιουργία και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Υποδομών, για τον έλεγχο και συντήρηση κάθε έργου, αλλά και τη διασύνδεσή του με άλλες βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έθεσε το ζήτημα των μεγάλων εκπτώσεων στα τεχνικά έργα και συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης του προβλήματος σε σχέση με την κοινοτική νομοθεσία, τη διαφάνεια και το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων.

Ο Υπουργός ανέλυσε τα μεγάλα έργα που έχει δεσμευθεί η ΝΔ να προωθήσει ως κυβέρνηση και συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ τρόπους για την επιτάχυνση διαδικασιών ωρίμανσης άλλων έργων που απαιτούνται να προωθηθούν.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν αναλυτικά πολλά θεσμικά ζητήματα, θέματα επιτάχυνσης διαδικασιών και προβλήματα που χρειάζονται λύσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.