ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση στα Προπύλαια

Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Επί ποδός για την υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, που η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει, βρίσκονται φοιτητές και εργαζόμενοι από τους χώρους της Εκπαίδευσης κ.ά., δίνοντας σήμερα ραντεβού στα Προπύλαια, στις 19:30.

Το στίγμα της κινητοποίησης δίνουν από νωρίς το πρωί Φοιτητικοί Σύλλογοι, που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με παρέμβαση που πραγματοποιούν στα Προπύλαια.

Στην πρόσοψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου, έχουν αναρτήσει γιγαντοπανό το οποίο αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Με τους συλλογους μας δυναμώνουμε τους αγώνες για τα όνειρα, τις διεκδικήσεις μας. Ενάντια στη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου».

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούν εξόρμηση με την οποία καλούν στη σημερινή συγκέντρωση.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο θα πέσει στο κενό! Με κάθε τρόπο θα βάλουμε φρένο στα σχέδια καταστολής των αγώνων μας!», ξεκαθαρίζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι, εξηγώντας: «Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμά μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο! Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους». Παράλληλα δηλώνουν: «Απορρίπτουμε τους κάλπικους καβγάδες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του δεύτερου να εμφανίζονται προκλητικά ως δήθεν υπερασπιστές του ασύλου! Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο, αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργησή του στην πράξη».

Ανάλογες αποφάσεις, πολλές από τις οποίες καταλήγουν σε κάλεσμα στην κινητοποίηση, έχουν πάρει και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνδικάτα και μαζικοί φορείς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.