ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Συνάντηση Δένδια-Χριστοδουλίδη: Απόλυτη σύμπλευση Ελλάδας-Κύπρου

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Λευκωσία ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και διεξήχθη σε κλίμα εγκαρδιότητας, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την απόλυτη σύμπλευση μεταξύ τους, τη διαρκή επικοινωνία και την αποτελεσματική συνεργασία, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές. Παρατηρούν, μάλιστα, πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν τακτική συνεργασία, καθώς είναι ήδη η δεύτερη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως επισημαίνεται, οι Δένδιας και Χριστοδουλίδης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το Κυπριακό, εν όψει και της συνάντησης στις 9 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Δένδια για τις εξελίξεις σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή αιγιαλίτιδα ζώνη και ΑΟΖ.

Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου συζήτησαν για τις τριμερείς συνεργασίες οι οποίες, όπως σημείωσαν από κοινού, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο πλέγμα συνεργασίας με τις χώρες της περιφέρειας. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στη Λευκωσία προκειμένου να συναντηθεί με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Δένδιας συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο που ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.