ΕΛΛΑΔΑ

Στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο Υφυπουργος Εξωτερικών των ΗΠΑ

Συνάντηση Καράογλου με τον Φίλιπ Ρίκερ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρωσιατικά θέματα, Φίλιπ Ρίκερ, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επαφών από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Ο κ. Ρίκερ, συνοδευόμενος από τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, έγιναν δεκτοί από τον κ. Καράογλου στο γραφείο του, στο ΥΜΑΘ, και όπως αναφέρεται σε tweet του Αμερικανού προξένου, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενδελεχής συζήτηση «για τις αναπτυξιακές προοπτικές στη Βόρεια Ελλάδα και τη στενή συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και τον νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Με τον Μητροπολίτη Άνθιμο και το νέο δήμαρχο Κ. Ζέρβα, συναντήθηκε ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ, Φίλιπ Ρίκερ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Φίλιπ Ρίκερ, ο οποίος συναντήθηκε ήδη με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και τον νέο δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.

«Επαναβεβαιώσαμε την κοινή δέσμευσή μας στη θρησκευτική ελευθερία και συζητήσαμε παράλληλα τον οικουμενικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της», αναφέρει ο κ. Φλέγκερ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του προξενείου στο Twitter για την επίσκεψη του ίδιου και του κ. Ρίκερ στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου έγιναν δεκτοί από τον κ. Άνθιμο.

Σε ό,τι αφορά, δε, τη συνάντηση με τον κ. Ζέρβα, σε άλλο tweet σημειώνεται πως οι κ.κ. Ρίκερ και Φλέγκερ ευχήθηκαν στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κάθε επιτυχία καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει το νέο του ρόλο. «Προσμένουμε τη συνέχιση της ισχυρής συνεργασίας με την πόλη καθώς ανοικοδομεί τον κεντρικό ρόλο της στην "καρδιά" των Βαλκανίων», υπογραμμίζεται στη σχετική ανάρτηση.

Για τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Ζέρβα, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις Προξενικές Αρχές και προσθέτει πως «υπήρξε γόνιμος διάλογος, που αφορούσε τις δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της εκπαιδευτικής συνεργασίας αλλά και σε πιθανές επενδύσεις στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας». Ο κ. Ζέρβας παρουσίασε, εξάλλου, στους κ.κ. Ρίκερ και Φλέγκερ τα σχέδιά του για την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Ρίκερ στην Ελλάδα ήταν η Αθήνα, ενώ μετά τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί και τη Βόρεια Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.