ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ιντλίμπ

Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί, 11 άμαχοι νεκροί

Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε επιδρομές του καθεστώτος και της συμμάχου του Ρωσίας σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας όπου κυριαρχούν οι τζιχαντιστές και όπου το σχεδόν καθημερινό σφυροκόπημα από αέρος σπέρνει τον θάνατο στον πληθυσμό εδώ και τρεις μήνες, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Από τα τέλη του Απριλίου, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζουν την επαρχία της Ιντλίμπ και τομείς γύρω από αυτή, στις γειτονικές επαρχίες του Χαλεπιού, της Χάμας και της Λαττάκειας.

Αεροπορικές επιδρομές και πυρά του πυροβολικού στοχοθέτησαν χθες διάφορες περιοχές της Ιντλίμπ και της Χάμας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέντε σκοτώθηκαν σε πλήγματα στη συνοικία Αρίχα, στην πόλη της Ιντλίμπ, και άλλοι τρεις σε διαφορετικούς τομείς στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε αγροτική περιοχή στο βόρειο τμήμα της Χάμας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άμαχοι, ανέφερε η ΜΚΟ.

Τέσσερις στρατιωτικοί και εννέα τζιχαντιστές και αντάρτες σκοτώθηκαν επίσης σε έφοδο των κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Ταλ Μάλεχ, πάντα κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου ζουν τρία εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της εμπόλεμης Συρίας, κυριαρχούν οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη χώρα). Είναι επίσης παρούσες διάφορες άλλες οργανώσεις τζιχαντιστών και ανταρτών εκεί.

Προχθές Σάββατο 15 άμαχοι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομές του καθεστώτος και της Ρωσίας, ανάμεσά τους 11 στην Αρίχα, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αφότου άρχισε η κλιμάκωση των βομβαρδισμών, στα τέλη Απριλίου, έχουν σκοτωθεί πάνω από 750 άμαχοι, ανάμεσά τους 190 παιδιά, κατά τη ΜΚΟ. Την ίδια περίοδο, πάνω από 400.000 κάτοικοι της Ιντλίμπ έχουν εκτοπιστεί και μετακινήθηκαν βορειότερα, κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.