ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σοκολατόπιτα με κεράσια

Μία εξαιρετική συνταγή για σοκολατόπιτα με κεράσια.

Υλικά

Για την γκανάζ:

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 65 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βανίλια

Για τη σοκολατόπιτα:

  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 70 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ (π.χ. Kahlua)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 βανίλιες, σκόνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια + 1 χούφτα, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για την γκανάζ:

Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί με την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι.

Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε την γκανάζ στην άκρη, μέχρι να πήξει ελαφρά.

Για τη σοκολατόπιτα:

Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια κρέμα.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με αβγογδάρτη, να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το λικέρ, το μείγμα με τις κουβερτούρες και ανακατεύουμε με μαρίζ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα πάνω από το μείγμα και ανακατεύουμε ξανά με απαλές κινήσεις.

Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και τοποθετούμε από πάνω τα κεράσια.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι, το οποίο βυθίζουμε στη σοκολατόπιτα..

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και απλώνουμε από πάνω την γκανάζ.

Περιμένουμε να σφίξει αρκετά η σοκολατόπιτα, γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.