ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Tάρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας και κεράσια

Μία εξαιρετική συνταγή για τάρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας και κεράσια.

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 3 κρόκοι αβγών
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη

Για την τάρτα:

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κ.σ. λικέρ κεράσι

Εκτέλεση

Για την κρέμα σοκολάτας:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους να διαλυθούν καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και σιγά σιγά τη ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κόψει το αβγό.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε και μόλις δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να πήζει ελαφρώς, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε για λίγο την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.

Για την τάρτα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το αβγό.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο.

Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βγάζουμε το αντικολλιτικό χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια με τη μαρμελάδα και το λικέρ και αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις κρυώσει η τάρτα, ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε διάσπαρτα τα κεράσια.

Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.