ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τάρτα σφολιάτας με ντοματίνια και ρικότα

Μία εξαιρετική συνταγή για τάρτα σφολιάτας με ντοματίνια και ρικότα.

Υλικά

  • 200 γρ. ρικότα
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. ντοματίνια κίτρινα και κόκκινα, κομμένα στη μέση + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό, τον κρόκο, ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.

Αδειάζουμε και απλώνουμε πάνω στην τάρτα το μείγμα τυριού.

Από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης και με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα αβγού.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με μαϊντανό, μερικά ντοματίνια ακόμη και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.