ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το εργοστάσιο ‘κεντροαριστεροποίησης’ Τσίπρα και ΣΙΑ, θα ηττηθεί…

Τη θέση του ως εκφραστή της Σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα κατοχυρώνει το ΚΙΝΑΛ

Έτοιμοι να υπερασπιστούν με όλους τους τρόπους τον τίτλο του μοναδικού εκπροσώπου της Σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα, εμφανίζονται στο Κίνημα Αλλαγής, λίγες ώρες μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, με την οποία και ξεκινά επισήμως η νέα κοινοβουλευτική περίοδος, με αποτυπωμένους τους συσχετισμούς που προέκυψαν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Το εργοστάσιο ‘κεντροαριστεροποίησης’ Τσίπρα και ΣΙΑ θα ηττηθεί στον υγιή ανταγωνισμό της ‘ελεύθερης ιδεολογικής αγοράς’», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ αντίστοιχη ‘πόρτα’ σε τυχόν ανοίγματα της ΝΔ στην Κεντροαριστερά ‘έριξε’ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, θυμίζοντας με νόημα ότι «η Κεντροαριστερά δεν είναι ρούχο, να το φοράς ανάλογα με τις συνθήκες».

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την φημολογία που θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχεδιάζει περαιτέρω διεμβολισμό του χώρου της κεντροαριστεράς, αξιοποιώντας και άλλα στελέχη του, ο Παύλος Χρηστίδης, έκανε λόγο για ‘φήμες’, σαν αυτές που ακούγονταν πάντα στην περίοδο της κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι «ο καθένας κρίνεται από τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσωπική του διαδρομή και ιστορία», τονίζοντας πάντως ότι «το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ είναι πάνω και πέρα από τα στελέχη και τα πρόσωπα. Είναι οι βαθιές ρίζες του στους προοδευτικούς πολίτες, ο σαφής προγραμματικός τους λόγος και οι ριζικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρωτοστάτησε κατά την Μεταπολίτευση».

Στο ίδιο μήκος κύματος, παραδεχόμενος ως προφανές ότι «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ θα επιχειρήσουν να συμπιέσουν τον πολιτικό μας χώρο», ο Μανώλης Χριστοδουλάκης παρατήρησε ότι αυτή η συμπίεση λαμβάνει αμιγώς χαρακτηριστικά ‘πελατειακής ή πολιτικής συναλλαγής’ και πάντως όχι ιδεολογικής συνάφειας. Όσο για την εξαγγελθείσα πρόθεση Τσίπρα να μετασχηματίσει το κόμμα του, έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία που φαντάζει περισσότερο ως ένα νέο περιτύλιγμα σε μία κομματική βάση με κομμουνιστογενείς αναφορές και μοναδική στόχευση την εκλογική προοπτική. «Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι απαράβατο, αλλά κινδυνεύει να γίνει γραφικό όταν ο ιδεολογικός μετασχηματισμός συγκρούεται σαφώς με την ρητορική, αλλά και με την εφαρμοζόμενη πολιτική όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην διακυβέρνηση της χώρας», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.