ΚΟΣΜΟΣ

Διετούς διάρκειας η συμφωνία

Τραμπ: Συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για προϋπολογισμό και χρέος

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε χθες Δευτέρα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την αντιπολίτευση -τους Δημοκρατικούς- για τον προϋπολογισμό της χώρας, γεγονός που σημαίνει στην πράξη πως θα αποφευχθεί κάθε προοπτική νέας παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, ή shutdown, ως τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

«Ανακοινώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι συνήφθη συμφωνία με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για έναν διετή προϋπολογισμό και για το όριο του χρέους», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για έναν «αληθινό συμβιβασμό».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έδωσαν στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου με το οποίο επιβεβαίωσαν ότι κλείστηκε συμφωνία διετούς διάρκειας για τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους και το όριο του χρέους.

Πηγή προσκείμενη στο αμερικανικό Κογκρέσο ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει ότι το όριο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες θα αυξηθεί σε 1,37 τρισ. δολάρια το 2020 από 1,32 τρισ. δολάρια φέτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.