ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί, τουλάχιστον 15 τραυματίες

Τρόμος στις ΗΠΑ: Σκόρπισε το θάνατο ένοπλος σε φεστιβάλ φαγητού!

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου, σε φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, ενώ και ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ο Σκοτ Σμίδι, διευκρινίζοντας ότι στον απολογισμό αυτόν συμπεριλαμβάνεται ο δράστης της.

«Είναι απίστευτα θλιβερό και αποκαρδιωτικό μια εκδήλωση που κάνει τόσο μεγάλο καλό στην κοινότητα να αμαυρώνεται από μια τραγωδία όπως αυτή», είπε ο Σμίδι.

Κατά τον επικεφαλής της αστυνομίας ο δράστης, που έκοψε έναν φράχτη για να εισβάλει στο πάρκο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση, ενδέχεται να είχε έναν συνεργό.

Ανάμεσα στα θύματα και ένα αγοράκι έξι χρονών.

Τα κίνητρα του ενόπλου δεν είναι ακόμη σαφή.

Ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Γκίλροϊ, ο Ντιόν Μπράκο, δήλωσε νωρίτερα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The New York Times ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από τα πυρά, την τελευταία ημέρα του ετήσιου φεστιβάλ τροφίμων και ποτών. Ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε ο Μπράκο. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν κι άλλοι (ένοπλοι), είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να μεταχειριστούμε την κατάσταση ως εάν να συνεχίζει να εκτυλίσσεται», είπε στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «έχουμε αναπτύξει αστυνομικούς από εδώ μέχρι το Σαν Χοσέ».

Ωστόσο ακόμη η εικόνα είναι συγκεχυμένη όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων. Η εφημερίδα San Francisco Chronicle έκανε λόγο για έναν νεκρό, τον ίδιο απολογισμό έδωσε τοπικό νοσοκομείο. Νωρίτερα, ο τοπικός σταθμός του δικτύου NBC, το NBC Bay Area, μετέδωσε πως τραυματιοφορείς ενημερώθηκαν πως υπήρχαν τουλάχιστον 11 τραυματίες. «Να προσέχετε και να είστε ασφαλείς!», ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter έπειτα από αυτό το νέο mass shooting, το νιοστό των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ. Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εκδήλωσης. Η πόλη Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν πανικόβλητοι, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί.

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου. Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ.

Το Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.